Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 11:29
UPD:11:32
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να ξεπερνά την αρχική νευρικότητα που παρατηρήθηκε στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Στις 11:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,28% στις 816,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 21,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 1,66% στις 245,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,91% στις 644,05 μονάδες.

Η συνεδρίαση σήμερα ξεκίνησε με έντονη νευρικότητα, καθώς η αγορά αναζητούσε τον επόμενο καταλύτη που θα της δείξει το δρόμο μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, μετά από περίπου 50 λεπτά συνεδρίασης, όταν έγινε γνωστή η αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το κλίμα άλλαξε, και το θετικό πρόσημο κυριάρχησε στο ταμπλό.

Παρ' όλα αυτά, η υψηλή μεταβλητότητα που έχει συνοδεύσει την ελληνική αγορά τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να συνεχιστεί, εωσότου ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τους δανειστές και "αποδεσμευτεί" η δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης.

Στο ταμπλό, η Εθνική και η Jumbo καταγράφουν κέρδη 3,27%, με την Τέρνα Ενεργειακή, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΕΕ να ακολουθούν. Θετικές οι παρουσίες των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ Alpha Bank και Eurobank συμβάλουν με ήπια κέρδη.

Στον αντίποδα, η MIG υποχωρεί κατά 5,03%, η Ελλάκτωρ χάνει 3,06% και η Motor Oil είναι στο -2,07%. Μικρές απώλειες καταγράφουν Μυτιληναίος και Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα