Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2004 13:54
UPD:13:57

ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ρυθμό ανάπτυξης της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου στο τέταρτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,8% έναντι αύξησης 8,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2003.

Στις 16:45 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οριστικά στοιχεία του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 102,9 έναντι 103,2 μονάδων, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 17:00, θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητα PMI Σικάγου για το μήνα Ιανουάριο. Εκτιμάται ότι ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στο 61,7 από 61,2 το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση επιδόματος ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κάτω από το όριο των 400.000 αιτούντων, όριο το οποίο υποδηλώνει ότι η αμερικανική αγορά εργασίας σταθεροποιείται.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η καναδική Nortel Networks ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 11 σεντς ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του 2003, ενώ οι εκτιμήσεις 36 αναλυτών που είχαν ρωτηθεί από την Thomson Financial έκαναν λόγο για κέρδη 2 σεντς.

Στις 13:37 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν οριακές αυξομειώσεις.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πλειονότητα των κυριοτέρων δεικτών εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,2381 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα