Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής το Σεπτέμβριο

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 14:28

Αύξηση 5,5% παρουσίασε το Σεπτέβριο του 2003 ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού- Φυσικού Αερίου - Νερού, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2002, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΓΓ ΕΣΥΕ). Έτσι, η αύξηση του διαστήματος Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 1,4%, έναντι 1% που είχε σημειωθεί κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Ειδικότερα:

1.Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας , Ηλεκτρισμού -Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατα 5,5%.

2.Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση, η οποία ανήλθε σε 0,5% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

3.Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει αύξηση κατα 2%. Η πορεία του Δείκτη αυτού επηρεάστηκε κυρίως από την αύξηση των Δεικτών των παρακάτω επιμέρους κλάδων: Τροφίμων- Ποτών, χημικών προϊόντων, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και κατασκευή τελικών προϊόντων εκ μετάλλου.

4.Ο δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 16,3% η οποία οφείλεται στην αύξηση παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω Δεικτών κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2003 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2002 είναι η ακόλουθη:

α)Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας , Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατα 1,4%.

β)Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατα 6,6%.

γ)Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατα 0,5%.

δ)Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατα 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα