Αρνήθηκε να απαντήσει ο Σόιμπλε στα περί «Σχεδίου Β’»

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 17:34
UPD:17:36
REUTERS/INTS KALNINS

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αρνήθηκε να δώσει απάντηση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν το Βερολίνο ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, κάνοντας ωστόσο έναν παραλληλισμό με τα απόρρητα γερμανικά σχέδια για την επανένωση της χώρας το 1989.

Μιλώντας με δημοσιογράφους το Σάββατο στη Ρίγα της Λετονίας, μία ημέρα μετά το Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε αν υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα «Σχέδιο Β’», σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα αποτύχουν.

«Δεν θα έπρεπε να ρωτάτε υπεύθυνους πολιτικούς για τις εναλλακτικές λύσεις», απάντησε, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του, εξετάζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επεσήμανε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό, αν απαντούσε καταφατικά σε μία ερώτηση περί ύπαρξης εναλλακτικού πλάνου, στην περίπτωση που η Αθήνα «ξέμενε» από χρήματα αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Συνεχίζοντας, έκανε έναν παραλληλισμό με τα μυστικά σχέδια που υπήρχαν, κατά την αρχική φάση της επανένωσης της Γερμανίας το 1989.

«Αν κάποιος υπουργός τότε – και ήμουν ένας από αυτούς – έλεγε εκ των προτέρων ότι έχουμε σχέδιο επανένωσης, τότε όλος ο κόσμος θα έλεγε πως οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα