Δυναμική εκκίνηση στο Χ.Α.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 11:06
UPD:11:07
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε κλίμα ευφορίας βρίσκεται κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει την ανακούφισή της από τις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 3,03% στις 758,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 17,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 3,38% στις 227,45 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 7,32% στις 559,54 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να έχει βρει τις αφορμές για να συντηρήσει την ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε την Τετάρτη, μέσα στις εξελίξεις που έχουν υπάρξει τα τελευταία 24ωρα στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαίων πιστωτών. Διαπιστώνει σαφέστατα ότι υπάρχει κάποια πρόοδος προς μια συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει σε μερική, έστω, εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης, προκειμένου να δοθεί "ανάσα" στα δημόσια ταμεία.

Την ίδια στιγμή, ευεργετική για την αγορά ήταν και η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποκλειστεί η πιθανότητα να τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα, πριν φτάσει σε μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της. Η αγορά παραδοσιακά θεωρεί κρίσιμες τις δηλώσεις του σημαντικότερου πολιτικού προσώπου της Ευρωζώνης.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 13,72% στα 0,3150 ευρώ, μετά το +7,36% της Πέμπτης και το +22,86% της Τετάρτης, ανακάμπτοντας από τα ιστορικά χαμηλά των 0,1960 ευρώ που κατέγραψε την Τρίτη. Άλμα 8,18% και 8% αντίστοιχα για Eurobank και Alpha Bank, με την Εθνική να βρίσκεται στο +6,73%.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σχεδόν στο σύνολο των μετοχών του FTSE 25, με τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ και τη Folli Follie να καταγράφουν κέρδη άνω του 4%, την ΕΧΑΕ, την Jumbo, την Aegean, τον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια να βρίσκονται άνω του +3%, και την Τέρνα Ενεργειακή, την Grivalia, την Μυτιληναίο, τον ΟΠΑΠ και την ΕΥΔΑΠ άνω του +2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα