Aπώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 10:57
UPD:11:02

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει αυτή την ώρα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη έπειτα από ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Αρνητικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία και τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα.

Στις 10:29 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.369,10 μονάδες μειωμένος κατά 0,30%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.663,29 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,05% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.064,56 μονάδες με απώλειες 0,17%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών λόγω της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen και DaimlerChrysler υποχωρούν κατά 1,5% και 1,4% αντιστοίχως.

Μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 6,7%, καταγράφει ο τίτλος της Volvo, καθώς τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Σημειώνεται ότι το ευρώ σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι του αμερικανικού νομίσματος φθάνοντας μέχρι τα 1,2568 δολάρια.

H πτώση του δολαρίου ακολούθησε την είδηση ότι εντοπίστηκε ποσότητα του δηλητηρίου ρισίν στα γραφεία του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Φριστ, ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία. Η ανακοίνωση της αμερικανικής αστυνομίας επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα