Mε απώλειες έκλεισε και σήμερα ο Nikkei

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2001 10:41
UPD:16:02

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα -για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση- στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση του Nasdaq και τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις της αμερικανικής Applied Materials για την αγορά ημιαγωγών.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 12.128,57 μονάδες με απώλειες 214,80 μονάδων ή 1,74%.

Η διοίκηση της κορυφαίας εταιρείας μηxανολογικού εξοπλισμού κατασκευαστών ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης των παραγγελιών στην εν λόγω αγορά. Οι μετοχές των εταιρειών Tokyo Electron και Αdvantest Corp. υποχώρησαν κατά 4,1% και 4% αντιστοίχως. Με πτώση έκλεισαν, επίσης, και οι μετοχές των εταιρειών Nec και Fujitsu οι οποίες, σύμφωνα με δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας, σκοπεύουν να προβούν σε περιορισμό της παραγωγής τους το προσεχές διάστημα.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 6,2%, κατέγραψε η μετοχή της Yahoo Japan. Τα έσοδα από διαφημίσεις της ιαπωνικής εταιρείας το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της, οι συνθήκες στην αγορά διαφήμισης μέσω Διαδικτύου γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Πτωτικά κινήθηκε και ο κλάδος των τραπεζών με τις μετοχές των Mizuho Holdings και Mitsubishi Tokyo Fianancial Group να υποχωρούν κατά 4,1% και 2% αντιστοίχως.

Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,08% ή 136,37 μονάδες και έκλεισε στις 12.488,16 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα