Αναγκαστική διαχείριση για Μηχανική

Τελεσίδικη απόφαση για χρέος της προς την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 16:05
UPD:16:06

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τέθηκε η κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική για χρέος της προς την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ (του ομίλου Lafarge) έπειτα από τελεσίδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναγκαστικός διαχειριστής της -ανέλαβε ήδη καθήκοντα- η PriceWaterHouseCoopers, η οποία θα διεκπεραιώνει πλέον όλες τις υποθέσεις της που αφορούν και εμπίπτουν στην εν γένει οικονομική και εμπορική διαχείριση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρέος της Μηχανικής απέναντι στην τσιμεντοβιομηχανία με την οποία συνεργάζεται επί χρόνια είναι της τάξεως των 650 χιλ. ευρώ.

Το γεγονός ότι η Μηχανική, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, ετέθη υπό αναγκαστική διαχείριση δεν σημαίνει ότι παύει να έχουν προτεραιότητα στις πληρωμές που είναι σε θέση να κάνει οι εργαζόμενοι, το Δημόσιο και οι τράπεζες. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα αποπληρώσει το συγκεκριμένο χρέος της ώστε να βγει από το καθεστώς της αναγκαστικής διαχείρισης.

Σημειώνεται ότι οι επόμενοι ισολογισμοί θα βγουν από τον διαχειριστή. Ειδικότερα, το 2013, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 14,90 εκατ. ευρώ έναντι 29,18 εκατ. το 2012 μειωμένος κατά 48,93 %.

Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκαν σε 21,48 εκατ. το 2013 έναντι 1,86 εκατ. την προηγούμενη χρήση με τη διαφορά να αποδίδεται στη συνεισφορά των επενδύσεων στη Ρωσία (σε ακίνητα). Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,07 εκατ. έναντι ζημιών προ φόρων 21,92 κατά το 2012 και οι ζημίες μετά από φόρους το 2013 ανήλθαν σε 25,77 εκατ. έναντι ζημιών 23,69 εκατ. το 2012.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Μηχανικής για το προαναφερόμενο έτος ο ελεγκτής εφιστά την προσοχή στην ύπαρξη ληξιπροθέσμων οφειλών του Ομίλου συνολικού ποσού 322,890 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα