«Αγνοια» Μποτόπουλου για τα περί παραίτησης

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 18:20
UPD:18:22
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε συνάντηση του κ. Μποτόπουλου (φωτ. αρχείου) με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Να «διευκολύνει» την κυβέρνηση υποβάλλοντας την παραίτησή του φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.  Αφορμή για την δυσαρέσκεια από πλευράς του υπουργείου είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚ από το Παρίσι, περί εξάντλησης των ταμειακών διαθεσίμων εντός 15 ημερών.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το βράδυ υπήρξε συνάντηση του κ. Μποτόπουλου με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη γεγονός που επιβεβαιώνεται από το γραφείο του προέδρου της ΕΚ, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Ο πρόεδρος της ΕΚ βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στη Λετονία και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ σχετικά με το θέμα παραίτησής του, το γραφείο του κ. Μποτόπουλου δηλώνει επισήμως πως «δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο».

Με αφορμή τη σχετική φιλολογία περί παραίτησης του προέδρου της ΕΚ, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ)  αναφέρει πως η θητεία του σημερινού προέδρου «θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔΥΚΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως "επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αφορμή αποτελούν οι δηλώσεις του Προέδρου όσον αφορά τη ρευστότητα της Χώρας, να επισημάνουμε ότι μόλις σήμερα έγιναν αντίστοιχες δηλώσεις από κυβερνητικό παράγοντα, ενώ η ρευστότητα της χώρας αποτελεί καθημερινή είδηση, συνήθως με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα