ΣΒΒΕ: Να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 17:40
UPD:17:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης (φωτ. αρχείου).

Να μείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και στην παραμονή της στη ζώνη του ευρώ καλεί την κυβέρνηση η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ενώ απευθύνει έκκληση να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Σαββάκης, θα συνεχιστεί εντονότερα η αβεβαιότητα στην αγορά, που συνεπάγεται λουκέτα για την περιφερειακή βιομηχανία, νέα αύξηση της ανεργίας και «σίγουρα κοινωνική αναταραχή».

Η δήλωση του κ. Σαββάκη έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πτώση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας κατά 9,8%, σε σχέση με πέρυσι.

«Η πτώση αυτή δυστυχώς επιβεβαιώνει τις πρόσφατες αρνητικές προβλέψεις του ΣΒΒΕ και αποτελεί αποτέλεσμα της παρατεταμένης αβεβαιότητας», σημειώνει ο κ. Σαββάκης και συνεχίζει:

«Αποδεικνύει δε τεκμηριωμένα πλέον ότι το ΑΕΠ διαρκώς συρρικνώνεται, η ύφεση βαθαίνει και η απώλεια βιώσιμων θέσεων εργασίας διευρύνεται καθημερινά».

Σύμφωνα με τον κ.Σαββάκη «η απραξία των τελευταίων τεσσάρων μηνών, οι γενικόλογες και αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και οι άκρως αρνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διακηρυχθείσα παραγωγική ανασυγκρότηση, όπως η επιβολή φόρου 26% στις συνήθεις συναλλαγές με τις βαλκανικές χώρες, αποτελούν μερικούς μόνον από τους λόγους, που ερμηνεύουν τα αδιέξοδα της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα