Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 19:04
UPD:19:10
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση των κινεζικών νομισματικών αρχών για μείωση των υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών και από την άνοδο του κλάδου των μεταλλευμάτων, οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 7.052 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,74% στις 11.892 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,87 στις 5.188 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,79% στις 406,87 μονάδες, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κλείνει με τα μεγαλύτερα κέρδη, ήτοι 1,7%. 

Στο ταμπλό, η Telenet Group Holding σημείωσε κέρδη 5,2%, μετά τη συμφωνία να εξαγοράσει την Royal KPN έναντι του ποσού των 1,33 δισ. ευρώ. Η KPN ενισχύθηκε κατά 3%.

Επίσης, η Fresenius Medical Care ενισχύθηκε κατά 2,2%, καθώς εντείνεται η φημολογία ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή εξαγορά της ισραηλινής Nephromor.

Στο +2,3% βρέθηκε η HSBC Holdings, μετά την ένταξή της στη λίστα conviction buy της Goldman Sachs, η οποία επισήμανε ότι έχει σημαντικές προοπτικές το πλάνο αναδιάρθρωσής της σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, κινούμενες ανοδικά για δεύτερο συνεχή μήνα,  ενώ σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα υποχώρησαν κατά 1,7%.

Παράλληλα, σε επίπεδα – ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Αγγλία και στην Ουαλία στις αρχές Απριλίου, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης διαθεσίμων ακινήτων στην αγορά, σύμφωνα με έρευνα της Rightmove.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα