Sunlight: Βελτίωση μεγεθών το 2014

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 15:07
UPD:15:08
Sunlight Recycling

Αύξηση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών εμφάνισε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, το 2014.

Ειδικότερα, η εταιρεία πέτυχε αύξηση 25% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 120 εκατ. ευρώ έναντι 95 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε κατά 28% την ποσότητα των παραγόμενων βιομηχανικών μπαταριών, ενώ ενίσχυσε τις πωλήσεις της σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες (βιομηχανικές μπαταρίες έλξης και εφεδρικής χρήσης, αμυντικές μπαταρίες, καταναλωτικές μπαταρίες).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κομβικό σημείο για το 2014 αποτέλεσε η έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας Sunlight Recycling, μέσα από στρατηγική επένδυση ύψους 31 εκατ. ευρώ. Με δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, αποτελεί την πλέον σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη, με πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

«Το 2014 αποτέλεσε μία χρονιά δυναμικών επιδόσεων, καθώς πετύχαμε να αυξήσουμε σημαντικά τα οικονομικά μας μεγέθη και να διευρύνουμε περαιτέρω τη διεθνή μας παρουσία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Β. Μπίλλης, προσθέτοντας: «Με όραμα να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία στη διεθνή αγορά, το 2015 επενδύουμε σε ένα στρατηγικό πλάνο που θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή αγορά και παράλληλα θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων αγορών στην Αφρική, στη Ν.Α. Ασία, στην Αυστραλία και στην Αμερική».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα