«Κινεζική» ώθηση λαμβάνουν τα αμερικανικά παράγωγα

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 14:28
UPD:14:29
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση των κινεζικών νομισματικών αρχών για μείωση των υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Στις 14:26, τα συμβόλαια λήξης Ιουνίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,6% στις 2.087 μονάδες, ενώ κατά 102 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.872 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη 1,3% καταγράφει η Costco Wholesale, καθώς σύμφωνα με διαρροές βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Visa και τη Citigroup, ώστε να γίνονται αποδεκτές στις συναλλαγές της οι πιστωτικές τους κάρτες, με επιτόκιο κοντά στο μηδέν.

Στον αντίποδα, η Michael Kors Holdings υποχωρεί κατά 1%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της σε neutral από buy προηγουμένως από την Mizuho Financial Group.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών αποθεμάτων που θα πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες κατά 100 μονάδες βάσης στο 18,5%. Με την απόφαση αυτή αναμένει να αποδεσμευτεί ρευστότητας ύψους 1 τρισ. γουάν, εξέλιξη που μπορεί να στηρίξει την οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα