Η Ιnfo-quest η τέταρτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2001 18:05
UPD:18:55

Αδεια για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας απέκτησε η Info-Quest μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκχώρηση πρόσθετου φάσματος στο χώρο της δεύτερης γενιάς κινητών τηλεπικοινωνιών.

Η Info-Quest, η οποία είναι η τέταρτη εταιρεία μετά τις Panafon, Τelestet και Cosmote που αποκτά τη σχετική άδεια, έλαβε αντί του ποσού των επτά δισ. δρχ. ένα μέρος από το αδιάθετο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων δεύτερης γενιάς (τμήμα 2Χ10 MHZ DCS).

Στην ίδια διαδικασία η Panafon-Vodafone και η Stet Hellas κατέθεσαν προσφορές για να πάρουν πρόσθετο φάσμα δεύτερης γενιάς. Η πρώτη αντί περίπου 39 δισ. δρχ. πήρε εύρος ζώνης 2Χ15 MHZ DCS και 2Χ5 MHZ GSM, ενώ η δεύτερη, αντί περίπου εννέα δισ. δρχ. πήρε εύρος ζώνης 2Χ5 MHZ DCS. Συνολικά το Δημόσιο εισέπραξε περίπου 55 δισ.δρχ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Μ.Γιακουμάκη και εκπροσώπων των εταιρειών Panafon Vodafone, Telestet, Cosmote και Info-quest, το Δημόσιο και οι εταιρίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση των δύο διαγωνισμών που έγιναν για την έκδοση αδειών δεύτερης και τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα