Deutsche Bank AG : Αυξημένο μέρισμα για το 2003

Στα 436 εκατ. ευρώ τα καθαρά της κέρδη το δ' τρίμηνο
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 09:52

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ του μερίσματός της για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών προχωρά η Deutsche Bank AG, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης, μετά την αύξηση των κερδών της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η μείωση του λειτουργικού κόστους και η άνοδος των χρηματιστηρίων τόνωσαν τα κέρδη από τη δραστηριότητά της στην επενδυτική τραπεζική, (investment-banking).

Το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ (546 εκατ. δολ.) ή 83 σεντς ανά μετοχή μετά από ζημίες 105 εκατ. ευρώ ή 18 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο. Η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα 1,5 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003, αυξημένο σε ποσοστό της τάξης του 15%.

Η Deutsche Bank, της οποία τα 3/4 των εσόδων προέρχονται κυρίως από τον τομέα του investment-banking, ευνοήθηκε μετά την άνοδο των χρηματιστηρίων διεθνώς για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια πέρυσι, καθώς η μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τόνωσε τις συναλλαγές.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Josef Ackermann, ο οποίος προχώρησε στη μείωση προσωπικού κατά 14.470 ανθρώπους και στην πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 14 δισ. δολ. είπε ότι το 2004 άρχισε πολύ καλά.

Τα καθαρά κέρδη συνέπεσαν με τις προβλέψεις των 22 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 676 εκατ. ευρώ από 237 εκατ. ευρώ. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα έφθαναν τα 718 εκατ. ευρώ.

Ο Dow Jones Stoxx 50 Index, τον οποίον αποτελούν 50 blue chip στην Ευρώπη, κέρδισε 12% το τέταρτο τρίμηνο. Την ίδια χρονική περίοδο ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη κέρδισε ποσοστό 22%.

Πέρυσι οι μετοχές της Deutsche Bank κέρδισαν ποσοστό 50% και ο Europe Banks and Financial Services Index ποσοστό 21%. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε περίπου 46 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα