Προτρέπουν για συμφωνία με τους πιστωτές οι ΗΠΑ

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 23:45
UPD:18/04/2015 00:41
REUTERS/BOGDAN CRISTEL

«Προτρέπουμε τις ελληνικές αρχές να δεσμευτούν σύντομα και πλήρως στις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο με τους διεθνείς εταίρους τους» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε ανακοίνωσή του.

Για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε τεχνικό επίπεδο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέτρεψε την Ελλάδα η αμερικανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

«Προτρέπουμε τις ελληνικές αρχές να δεσμευτούν σύντομα και πλήρως στις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο με τους διεθνείς εταίρους τους» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού σε ανακοίνωσή του.

«Το να μη επιτευχθεί συμφωνία θα προκαλούσε άμεσα δοκιμασίες στην Ελλάδα και αβεβαιότητα στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ευρύτερα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος όσον αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους για ένα συνεκτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Νωρίτερα, σε συνάντηση του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Λιού τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός προέτρεψε την Ελλάδα να αποδεχθεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που τελεί υπό διαπραγμάτευση και κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να «αναζητήσουν μια εποικοδομητική διευθέτηση» του προβλήματος.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα