Υukos : Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον πρώην πρόεδρο

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 13:33

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Yukos-Μόσχα και μεγαλομέτοχος του πετρελαϊκού ομίλου Yukos, Βασίλι Σαχνόφσκι καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση ενός έτους για απάτη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού «δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία».

Πρόκειται για τον πρώτο κατηγορούμενο στην υπόθεση Yukos που δικάζεται έπειτα από την δικαστική επίθεση του περασμένου Ιούλιου εναντίον του πετρελαϊκού κολοσσού που θεωρείται ότι εκπορεύθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο και αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απάτη.

Ο Βασίλι Σαχνόφκσι κρίθηκε ένοχος βάσει του άρθρου 198 του ποινικού κώδικα για φοροδιαφυγή, αλλά αθώος βάσει του άρθρου 327 για πλαστογραφία.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του κρίνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

Ο συνήγορός του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον πελάτη του το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε και ο εισαγγελέας της έδρας. «Για εμάς το σημαντικότερο είναι ότι κρίθηκε ένοχος και ότι τα συμπεράσματα του δικαστηρίου συμπίπτουν με τα δικά μας», είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα