Διάψευση ΥΠΟΙΚ για δημοσιεύματα σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 20:15
UPD:20:20
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει στην αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα.

Νωρίτερα σήμερα, σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για «ξύσιμο του πάτου του βαρελιού» από τη μεριά της Αθήνας, η οποία «κυνηγά μετρητά για να επιβιώσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αντλήσει από τα αποθέματα μετρητών που της απομένουν σε όλον τον Δημόσιο τομέα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, το Reuters σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει μια συμφωνία την τελευταία στιγμή με τους δανειστές, η χώρα δεν θα έχει χρήματα για να πληρώσει το σχεδόν 1 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλει στο ΔΝΤ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

«Είναι τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα που έχει το ελληνικό Δημόσιο» φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του σύμφωνα με το Reuters.

Επιπλέον, επικαλούμενο τους ίδιους αξιωματούχους, το Reuters παρατηρεί ότι το ταμειακό ισοζύγιο του Δημοσίου θα είναι αρνητικό μετά τις 20 Απριλίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν αντλήσει τα 2 δισ. που απομένουν στις καταθέσεις διαφόρων φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι περιφερειακές διοικήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα