Επιταχύνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 15:57
UPD:15:58
Nikos Libertas / SOOC

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που σκιαγραφούν το αρνητικό σενάριο για το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Στις 15:58, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,49% στις 733,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 48 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 2,50% στις 216,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,19% στις 461,51 μονάδες.

Αρνητικά στην αγορά επιδρά και η παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ότι δεν είναι βιώσιμο η Ελλάδα να είναι έξω από τις αγορές και πληρώνει τα χρέη της τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας τη λιγοστή ρευστότητά της. Σε συνέντευξη του στη Huffington Post ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι εάν η Ελλάδα μπορούσε χωρίς την εκταμίευση της βοήθειας, δεν θα ήταν χώρα σε πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, στο εβδομαδιαίο σχόλιο της η Alpha Bank επισημαίνει ότι η διαφαινόμενη δημοσιονομική αδυναμία στους πρώτους μήνες του έτους, που οδηγεί σε μικρότερο του σχεδιαζόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνδυασμό με την προσπάθεια αντιμετωπίσεως των αναγκών ρευστότητας του ελληνικού Δημοσίου στην περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, οδήγησαν σε αύξηση των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Τούτο στερεί ρευστότητα από τον ιδιωτικό τομέα δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη των επενδύσεων, αποτυπώνοντας έτσι τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Εθνικής, η οποία βρίσκεται στο -5,85% και στα 0,9980 ευρώ, ενώ στο -5% είναι και οι μετοχές των Alpha Bank και Μυτιληναίου. Απώλειες που αγγίζουν το 4,9% καταγράφουν και οι μετοχές των ΔΕΗ, Aegean και Jumbo, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα