Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 15:22

Ανοδικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συμβάλλουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας καθώς και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση που σημείωσαν οι πωλήσεις της Wal - Mart τον Ιανουάριο.

Στις 14:57 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 29 και 8 μονάδες αντιστοίχως.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν στις 340.000 έναντι 342.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και τα προκαταρκτικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2003. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 3% έναντι αύξησης 9,4% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Εξάλλου, η Wal Mart ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματά της στις ΗΠΑ που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 5,7%. Η αύξηση αυτή, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις της διοίκησης, οφείλεται κυρίως στην έντονη ζήτηση για είδη ρουχισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα