Συλλογική Σύμβαση στις θυγατρικές της ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 17:51
UPD:17:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πρόκειται για επέκταση της σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα η ΓΕΝΟΠ με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αφορά τη μητρική εταιρεία.

Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) ζητεί η ΓΕΝΟΠ, καλώντας παράλληλα τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και τον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη να παρέμβουν προς αυτή την κατέυθυνση.

Πρόκειται για επέκταση της σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα η ΓΕΝΟΠ με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αφορά τη μητρική εταιρεία.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι είχε συμφωνήσει με τις διοικήσεις των δύο θυγατρικών προκειμένου να υπογραφούν οι Συμβάσεις και καταγγέλλει εμπαιγμό και ομηρία των 10 χιλιάδων εργαζομένων στις δύο εταιρείες.

«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σίγουρα αντιλαμβάνονται τη σημασία της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά χρειάζεται να κινηθούν άμεσα και ουσιαστικά για τη λύση του προβλήματος, παρακάμπτοντας την "ευγένεια" και την πολιτική αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται δύο θεσμικά στελέχη με εκ διαμέτρου πολιτικές στοχεύσεις και θέσεις στα ζητήματα της Ενέργειας», υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα