Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτρονικά ψηφιακής τεχνολογίας, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των καθαρών κερδών της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής φακών για κάμερες στον κόσμο, Nikon Corp. και σε ποσοστό 36%, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών.

Οι μετοχές της KDDI Corp. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μετά την εισήγηση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., προς τους επενδυτές, να μειώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε μετοχές εταιρειών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μετά την αύξηση του ανταγωνισμού για υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

«Οι τηλεπικοινωνίες θα υποφέρουν στα σίγουρα», ανέφερε ο Haruki Yamaguchi, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Θα είναι δύσκολο για αυτές να καλύψουν το κόστος λειτουργίας τους τη στιγμή που μειώνονται οι τιμές. Ο ίδιος κατέχει λιγότερες μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται στον δείκτη Topix.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 71,72 μονάδες, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 10.330,89 μονάδες στη 1:13' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix έχανε 4,02 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 1.020,75 μονάδες. Ανάμεσα στους δείκτες, ο Topix Electric Appliances Index εμφάνιζε τις μεγαλύτερες απώλειες τους 33 κλάδους της βιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα