Αρνείται κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης η Google

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 15:23
UPD:15:34
EPA/DANIEL DEME

Την «ανυπομονησία» της να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες εξέφρασε η Google, δηλώνοντας ωστόσο πως διαφωνεί με τις κατηγορίες της Κομισιόν ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές.

Οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου σε ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό του.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Το (λειτουργικό σύστημα) Android έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους - υπάρχουν πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες σήμερα», τονίζει η Google.

Η Επιτροπή κατηγορεί την εταιρεία ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

Παράλληλα, η Ε.Ε. κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα