UBS AG : 30% υψηλότερο μέρισμα

Στο 1,86 δισ. ελβετικά φράγκα τα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 10:00

ΚΕΡΔΗ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG, ενώ θα διανείμει μέρισμα ρεκόρ μετά την άνοδο των αγορών και την αύξησης των αμοιβών για συναλλαγές από εύρωστους οικονομικά πελάτες, σε συνδυασμό με τους διακανονισμούς συγχωνεύσεων και πωλήσεων μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,86 δισ. ελβετικά φράγκα (1,51 δισ. δολ.) ή 1,68 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή έναντι ζημίας 101 εκατ. φράγκων πριν από ένα χρόνο ή εννέα σεντίμς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,53 δισ. ελβετικά φράγκα. Η UBS θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 30% σε 2,6 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Η πορεία της UBS ήταν εξαιρετική συγκριτικά με αυτήν των ανταγωνιστριών της Credit Suisse Group και της Deutsche Bank AG την τελευταία διετία, καθώς περίπου το 1/3 των εσόδων της προέρχεται από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οικονομικά εύρωστους πελάτες. Επίσης τα αποτελέσματά της τονώθηκαν από την αναζωογόνηση των αγορών διεθνώς στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής (investment banking).

«Διεθνώς το περιβάλλον είναι θετικό για τις τράπεζες», ανέφερε ο Jerome Schupp, ο οποίος διαχειρίζεται 5,3 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της UBS με την Bank Syz & Co. στη Γενεύη, συμπληρώνοντας ότι : «Ο ισολογισμός της UBS είναι πολύ δυνατός». Τη δήλωση αυτή την έκανε πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Η τράπεζα, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση θα αρχίσει το Μάρτιο την εφαρμογή προγράμματος επαναγοράς των μετοχών της ύψους έξι δισ. δολαρίων.

Πέρυσι, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 6,39 δισ. ελβετικά φράγκα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην ισοτρία της. Το 2002 τα κέρδη της ήταν 3,54 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα