BP Plc : Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου τόνωσαν τα κέρδη

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 10:15

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 7% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών πετρελαίου σε χρονικό διάστημα 13 ετών και του joint venture ύψους 6,35 δισ. δολ. που έκανε στη Ρωσία.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων αυξήθηκαν στο 1,82 δισ. δολ. από 1,70 δισ. δολ. που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η συμφωνία που έκλεισε η εταιρεία στη Ρωσία είναι μοναδική και σίγουρα θα έχει μεγάλη απόδοση», ανέφερε ο Tim Ghriskey, της Ghriskey Capital Partners LLC, ο οποίος κατέταξε τη μετοχή της στο «core holding», συμπληρώνοντας ότι: «Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου βοήθησαν σημαντικά τα αποτελέσματα της εταιρείας».

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη διαπραγματεύθηκαν κατά μέσον όρο το τέταρτο τρίμηνο του 2003 στα 31,16 δολ. το βαρέλι και 10% υψηλότερα από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2002. Αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που σημειώθηκε τελευταίο τρίμηνο έτους από το 1990, όταν η μέση τιμή του αργού πετρελαίου ήταν τα 31,98 δολ. το βαρέλι.

Χθες οι μετοχές της BP κέρδισαν 5,75 πένες ή 1,37%, φθάνοντας στις 426,75 πένες η μία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Συνολικά έχασαν 5,8% μέσα στο έτος. Ποσοστό 16% έχασαν οι μετοχές της Shell Transport & Trading Co., του τμήματος της Shell στη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα