Xerox: Αύξηση τζίρου - κερδών στο τέταρτο τρίμηνο

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 12:16

ΑΥΞΗΣΗ κερδών και κύκλου εργασιών σημείωσε η εταιρεία Xerox στο τέταρτο τρίμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2002. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, αντικατοπτρίζει την αύξηση των πωλήσεων τόσο των έγχρωμων συστημάτων όσο και των ψηφιακών προϊόντων γραφείου, καθώς, επίσης και μια θεματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου προγράμματος διαχείρισης κόστους.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 διαμορφώθηκαν στα 22 σεντς ανά μετοχή παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3 σεντς σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002. Παράλληλα σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων, για το αντίστοιχο διάστημα, κατά 11%. Τα συνολικά έσοδα για το διάστημα του τετάρτου τριμήνου του 2003 ανήλθαν στο ποσό των 4,3 δισ. δολ, αύξηση της τάξεως του 1%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2002.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας αναμένονται ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για το τρέχων τρίμηνο. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Anne Mulcahy, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε θετική απόδοση με επιτυχίες που θα συνεχίσουν να μας οδηγούν σε αύξηση των πωλήσεων. Η καινοτόμος τεχνολογία της XEROX και η βαθιά γνώση στον τομέα της διαχείρισης εγγράφων, θα συνεχίσουν να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα