Στην Aγροτική Ασφαλιστική η ασφάλιση της διεξαγωγής των Ολυμπιακών

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 15:28

Την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» αναλαμβάνει η Αγροτική Ασφαλιστική μετά τη συμμετοχή της τελευταίας στο διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η οργανωτική επιτροπή του «Αθήνα 2004» το Σεπτέμβριο του 2003.

Όπως επισημαίνει η Αγροτική Ασφαλιστική σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ασφαλιστικής αγοράς στον κλάδο της αστικής ευθύνης. Το κόστος της ασφάλισης θα ανέλθει στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης εκτείνεται από 1ης Μαρτίου 2004 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Η σύμβαση προβλέπει την ασφάλιση όλων των προσώπων της οργανωτικής επιτροπής, των αθλητών, των δημοσιογράφων, των προσκεκλημένων των χορηγών, των μονάδων ασφαλείας και των εθελοντών τις ημέρες πραγματοποίησης των αγώνων, για κάθε βλάβη που τυχόν προκληθεί εξαιτίας ατυχήματος στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων, με ευθύνη της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, ασφαλιζόμενοι, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι:

· Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004

· Κάθε αμέσως ή εμμέσως θυγατρική επιχείρηση, οποιασδήποτε νομικής μορφής η οποία θα συνεισφέρει στις καλυπτόμενες δραστηριότητες

· Συμπράξεις, κοινοπραξίες και άλλες ενώσεις προσώπων στο μέτρο που συνιστώνται στο πλαίσιο των καλυπτόμενων δραστηριοτήτων

· Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι νόμιμοι εκπρόσωποι, τα διευθυντικά στελέχη και κάθε άλλο πρόσωπο στο οποίο έχουν ανατεθεί διαχειριστικά ή και διευθυντικά καθήκοντα, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους αυτών, καθώς και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους στο εξωτερικό

· Οι προστεθέντες ασφαλιζόμενοι μισθωτοί ή μη, συμπεριλαμβανομένων και των εντασσομένων στο πρόγραμμα του εθελοντισμού, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

· Οι εκπαιδευόμενοι, αμειβόμενοι ή μη που έχουν γίνει δεκτοί ή έχουν σταλεί για εκπαίδευση από ασφαλισμένο, οι υποψήφιοι για πρόσληψη, καθώς και οι παρέχοντες ιατρικές υπηρεσίες, οι απασχολούμενοι σε πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση έλλειψης ή πέραν της ατομικής ασφαλιστικής κάλυψής τους

· Κάθε πρόσωπο που παρέχει οικειοθελώς υπηρεσίες σε ασφαλισμένο

Οι δραστηριότητες οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία για τη διοργάνωση, τις προκαταρκτικές εκδηλώσεις εορτασμού, την διαμονή, μεταφορά και διατροφή των φιλοξενουμένων του ΑΘΗΝΑ 2004, κάθε εμπορική ή διαφημιστική δραστηριότητα, την κατασκευή, επισκευή, διαχείριση κτηρίων και κάθε μορφής εγκαταστάσεων για λογαριασμό του ΑΘΗΝΑ 2004, όπως επίσης δραστηριότητες κοινωνικές, αθλητικές, πολιτιστικές, ιατρικές, ψυχαγωγικές, μορφωτικές ή τουριστικές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΑΘΗΝΑ 2004» καλύπτεται για κάθε φυσική ή ηθική προσβολή κατά φυσικού προσώπου και όλες τις οικονομικές ζημίες που απορρέουν από αυτήν, για κάθε βλάβη, καταστροφή ή και απώλεια περιουσιακών στοιχείων, όπως και για κάθε οικονομική ζημία η οποία απορρέει από τη στέρηση ενός δικαιώματος ή τη διακοπή μιας υπηρεσίας, η οποία θα επέλθει με υπαιτιότητά της.

Η παρεχόμενη ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνει κυρίως τις συνέπειες της ευθύνης του ασφαλιζόμενου από:

· Πράξεις η και παραλείψεις υπεργολάβων του, των δικαιοπαρόχων ή και προμηθευτών του ΑΘΗΝΑ 2004

· Τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Οργανωτική Επιτροπή με το Ελληνικό Δημόσιο ή κάθε αλλοδαπό κράτος, με διοικητικές αρχές, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρίες ενοικίασης, κ.λ.π.

· Την ιδιότητά της ως εργοδότη

· Τις απαιτήσεις προς κάθε μορφής οργανισμούς που έχουν καταβάλλει κοινωνικές παροχές

· Περιπτώσεις κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, κ.λ.π.

Η ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνει επίσης την καταβολή όλων των αναγκαίων εξόδων για την υπεράσπιση του ασφαλιζομένου ενώπιον παντός δικαστηρίου για γεγονότα που καλύπτονται από την παρούσα σύμβαση.

Το ύψος των καλύψεων ανέρχεται για τις σωματικές βλάβες, τις υλικές και άϋλες ζημίες στο ποσόν των 200.000.000 ευρώ ανά ζημιά και για την περίοδο κάλυψης, από τις οποίες:

· Για τυχαία προσβολή του περιβάλλοντος 5.000.000 ευρώ ανά ζημιά για την περίοδο κάλυψης και 500.000 ευρώ ανά ζημιά για δικαστικές δαπάνες και νομική υποστήριξη.

· 1.000.000 ευρώ ανά ζημιά για τα κινητά υπό φύλαξη ή θεματοφυλακή ή υπό έλεγχο. Στις υλικές και άϋλες ζημίες προβλέπεται απαλλαγή ποσού ύψους 15.000 ευρώ ανά ζημία.

Η αντασφαλιστική κάλυψη καθορίσθηκε σε επίπεδα ως εξής:

Α) 29,850,000 ευρώ, πέραν των 150,000 ευρώ για κάθε απαίτηση

Β) 70,000,000 ευρώ, πέραν των 30,000,000 ευρώ για κάθε απαίτηση

Γ) 100,000,000 ευρώ, πέραν των 100,000,000 ευρώ για κάθε απαίτηση



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα