Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co., καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι σήμερα, ο διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, θα διαβεβαιώσει τις προσδοκίες για ταχύτερη ανάπτυξη στη μεγαλύτερη αγορά όπου πωλούν τα προϊόντα τους οι εν λόγω εταιρείες.

«Ενδέχεται να πει ότι η κατάσταση εξελίσσεται θετικά και υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι πολύ αισιόδοξα», ανέφερε ο Jan Lee, ο οποίος διαχειρίζεται 33 δισ. δολ. με την EFG Bank Financial Advisory Group στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Αυτό σημαίνει ότι η Ασία μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση της δυναμικότητας και της παραγωγής».

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές στη Ν. Κορέα, μετά την έρευνα της CLSA Asia-Pacific Markets, η οποία ανέφερε ότι ο FTSE Group, που συντάσσει δείκτες διεθνώς, θα ανακοινώσει ενδεχομένως τον επόμενο μήνα την αναθεώρηση προς τα πάνω της οικονομίας της Ταϊβάν και θα τη συμπεριλάβει στους δείκτες του. Ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 1,1% φθάνοντας στις 876,32 μονάδες στις 12:34' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific ex- Japan Index κέρδιζε ποσοστό 0,5%, σημειώνοντας για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση άνοδο. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Standard, ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα επιτρέψει στην HSBC Holdings Plc και σε άλλες τρεις ξένες δανείστριες να διεξάγουν τις εργασίες τους στο εθνικό νόμισμα της χώρας.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 3.301,40 μονάδες. Οι μετοχές της WMC Resources Ltd. και της Commonwealth Bank of Australia έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση για την αύξηση των κερδών τους.

Οι δείκτες στη Μαλαισία και την Ινδονησία κινούντο ανοδικά τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα σημείωναν απώλειες. Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη ταλαντευόντουσαν μεταξύ κερδών και απωλειών.

Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα