Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 10:21
UPD:17:46
EPA/JIM LO SCALZO

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ την Κυριακή, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε διαβεβαιώσει την Κριστίν Λαγκάρντ για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της.

Από την πλευρά της, η κ.  Λαγκάρντ είχε χαιρετίσει τη διαβεβαίωση του ΥΠΟΙΚ ότι η πληρωμή προς το ΔΝΤ θα γίνει στις 9 Απριλίου.

EURONEWS
Αντλήθηκαν 1,138 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων

Η χθεσινή επιτυχής δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου ενίσχυσε τη ρευστότητα του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, αντλήθηκαν 1,138 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές, όπως ακριβώς και στην προηγούμενη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,97%, παραμένοντας στο επίπεδο που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία.

Η επόμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου. Την ημέρα αυτή θα διατεθούν τρίμηνα έντοκα γραμμάτια με σκοπό να αντληθεί ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα