Peugeot : 11% μείωση των κερδών το β’ εξάμηνο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 10:44

Η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας κατά 8%, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών κερδών της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, PSA Peugeut Citroen το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της, το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το δεύτερο εξάμηνο του 2003.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 628 εκατ. ευρώ (798 εκατ. δολ.) από 705 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News από τα στοιχεία ολόκληρου του έτους που κοινοποίησε τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης.

Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των 10 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα εμφανίσει κέρδη 476 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 2,2% φθάνοντας τα 26,5 δισ. δολ.

Η Peugeot αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για το σύνολο της χρήσης της δύο φορές μέσα στο 2003, κατηγορώντας τη μείωση των πωλήσεων στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται, αλλά και της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας και των άλλων νομισμάτων.

Στο σύνολο της βιομηχανίας οι πωλήσεις στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 6,2% το 2003. Το ευρώ ισχυροποιήθηκε κατά 8% έναντι της βρετανικής λίρας, μειώνοντας την αξία των εσόδων της εταιρεία στη Βρετανία, τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά της Peugeot.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα