TeliaSonera AB : Χαμηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 11:09

ΜΕΙΩΣΗ στα 2,7 δισ. κορώνες (376 εκατ. δολ.) ή 0,58 κορώνες ανά μετοχή, από τρία δισ. κορώνες ή 0,54 ανά μετοχή ένα χρόνο πριν, εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, TeliaSonera AB, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Anders Igel μείωσε τις θέσεις εργασίας και προχώρησε στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς συρρικνώνεται ο αριθμός των συνδρομητών, η οικονομική ανάπτυξη και οι τιμές μειώθηκαν στις κυριότερες αγορές της TeliaSonera. Οι πωλήσεις δεν αυξήθηκαν πάνω από το 3,6% σε κανένα από τα τέσσερα τρίμηνα της χρήσης και από τη δημιουργία της μετά τη συγχώνευση της Telia AB και της Sonera Oyj τον Δεκέμβριο του 2002.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της SME Direkt, η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη που θα έφθαναν το 1,88 δισ. κορώνες. Τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν σε 7,14 δισ. κορώνες από 6,4 δισ. κορώνες. Οι προβλέψεις ανέφεραν ότι αυτά θα ήταν 7,7 δισ. κορώνες.

Ο Igel ανακοίνωσε την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας και πλέον από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2002, κίνηση η οποία τον βοήθησε να εμφανίσει προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, τα πρώτα τρία τρίμηνα της χρήσης του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα