Ήπια ανοδικά έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 23:29
UPD:23:31
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτιμώντας θετικά τα μηνύματα που υπήρξαν από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve, καθώς εκτιμάται πλέον ότι η αύξηση των επιτοκίων πιθανόν να καθυστερήσει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 17.902,51 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,83% στις 4.950,82 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,27% στις 2.081,90 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη  2,2% έκλεισε η Tesla, μετά την ανακοίνωση ότι αναβαθμίζει το μοντέλο Model S, βελτιώνοντας τις προοπτικές των πωλήσεων του πιο γνωστού της μοντέλου.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,1% σημείωσε η μετοχή του Twitter, καθώς φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες περί επικείμενης εξαγοράς, στην οποία θα εμπλέκεται και η εταιρεία. Η μετοχή σημείωσε χτες κέρδη 4%, στον απόηχο αυτών των φημών. 

Επίσης, Chevron και Exxon Mobil σημείωσαν απώλειες 1,7%, μετά τη βουτιά της τάξεως του 6,6% που σημείωσε σήμερα το πετρέλαιο  μετά τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τα αποθέμτα που ανακοινώθηκαν. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve  τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ορισμένα μέλη της εμφανίστηκαν υπερ της αύξησης του επιτοκίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ δεν ήταν λίγα και εκείνα που υποστήριξαν ότι η αύξηση θα πρέπει να γίνει προς το τέλος του έτους. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 17ης και 18ης Μαρτίου, εκφράστηκαν επιφυλάξεις από αρκετά μέλη της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC) για την έναρξη της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο. Όπως επισημάνθηκε, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η άνοδος του δολαρίου πιθανόν να συγκρατήσουν την άνοδο του πληθωρισμού κοντά στο στόχο του 2%, κριτήριο που είναι ένα εκ των δύο βασικών για την αύξηση του επιτοκίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα