Sampo Oyj : Ισχυροποιεί τη θέση της στις ασφάλειες

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 11:34

Τον έλεγχο της IF Skadefoersaekring Holding AB από τους τρεις μετόχους της αντί 1,37 δισ. ευρώ (1,74 δισ. δολ.) συμφώνησε να πάρει η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Φινλανδίας, Sampo Oyj, προκειμένου να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης περιουσίας και ζημιών της Σκανδιναβίας.

Τα μερίδια αυτά, που κατέχει η Skandia AB, η Skandia Liv και η Storebrand ASA θα βοηθήσουν τη Sampo να αποκτήσει το 90% του συνόλου των μετοχών από το 38% που κατέχει σήμερα, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φινλανδίας. Το υπόλοιπο 10% της IF, θα παραμείνει στην Varma-Sampo Mutual Pension Insurance Company.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο, οι μέτοχοι σχεδιάζουν να διαπραγματευθούν την πώληση των μεριδίων τους στην IF μέσω δημόσιας εγγραφής.

«Τώρα η Sampo ενδέχεται να περιμένει περίπου ένα χρόνο πριν προχωρήσει στην πώληση της IF», ανέφερε ο Juhana Virkkunen, αναλυτής της Evli Pankki στο Ελσίνκι, πριν από την ανακοίνωση της εταιρείας για την απόκτηση του ελέγχου.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν κατά 6,4% φθάνοντας στα 8,20 ευρώ η μία και ήταν 2,4% χαμηλότερα στα 8,55 ευρώ η μία στις 10:40' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Storebrand κέρδιζαν ποσοστό 2% φθάνοντας στα 47,1 κορώνες Νορβηγίας η μία και της Skandia κέρδιζαν ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 33,4 κορώνες Σουηδίας η μία.

Τα λειτουργικά κέρδη της IF, διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. κορώνες (376 εκατ. δολ.) το 2003 έναντι 2,1 δισ. που είχε εμφανίσει ένα χρόνο πριν, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και την ανόδου των τιμών των μετοχών στα Χρηματιστήρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα