Reckitt Benckiser Plc : 10% αύξηση των κερδών το 2004

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 12:02

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό τουλάχιστον 10% εκτιμά ότι θα εμφανίσουν φέτος τα έσοδα της, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καθαριστικών για οικιακή χρήση στον κόσμο, Reckitt Benckiser Plc, μετά από την αύξηση της ζήτησης για τις νέες σειρές των γνωστών σημάτών της όπως του καθαριστικού τουαλέτας Lysol και τον αφρού αποτρίχωσης Veet.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Bart Becht σε συνέντευξη που παρεχώρησε, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα είναι διψήφια. Κατά το 2003 τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 489 εκατ. λίρες Αγγλίας (914 εκατ. δολ.), υπογράμμισε ο ίδιος. Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 483 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Οσο για τα έσοδά της, η διοίκηση εκτιμά ότι αυτά θα αυξηθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 5%, από την πώληση σειράς προϊόντων της, όπως των Vanish Oxi Action για τα ενδύματα. Ο Becht τονώνει τις πωλήσεις της εταιρείας με την προώθηση των 15 καλύτερων προϊόντων της, από πλευράς πωλήσεων. Επίσης σκέφτεται να προχωρήσει στην εξαγορά άλλων εταιρειών ή και να αποκτήσει σήματα όπως το Listerine για την πλύση της στοματικής κοιλότητας της Pfizer Inc.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης αυξήθηκαν σε ποσοστό 19% φθάνοντας στα 167 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 8% ή 6% με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, φθάνοντας τα 953 εκατ. λίρες. Τα καθαρά της έσοδα για το έτος αυξήθηκαν κατά 7%, φθάνοντας τα 3,7 δισ. λίρες.

Για το σύνολο της χρήσης η εταιρεία αύξησε το μέρισμα σε ποσοστό 10% στις 28 πένες ανά μετοχή, το οποίο καλύπτεται κατά 2,5 φορές από τα καθαρά της κέρδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Reckitt.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα