Ανακάμπτει το δολάριο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 13:56

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ σήμερα το δολάριο από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάντα ημερών στα οποία υποχώρησε χθες έναντι του ευρώ.

Η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στην κατάθεση του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν σε επιτροπή του Κογκρέσου αναζητώντας ενδείξεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/09/872675.htm .

«Υπάρχει, αν μη τι άλλο, η αίσθηση ότι ο Γκρίνσπαν θα παράσχει στήριξη στο δολάριο», προέβλεψε ο επικεφαλής χάραξης στρατηγικής της Credit Agricole Indosuez στις αγορές συναλλάγματος Ανταμ Κόουλ.

«Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ στη Wall Street, ο Γκρίνσπαν αναμένεται να εμφανιστεί αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και ειδικότερα για την αγορά εργασίας», δήλωσε στους “Financial Times” ο Γκάρι Πάρκινσον, χρηματιστής της FinSpreads. «Το δολάριο υποχώρησε και πάλι την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών ότι ο διοικητής της Fed ενδεχομένως να υπαινιχθεί πως τα επιτόκια (του δολαρίου) θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμη», πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 13:39, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2681 δολάρια, έναντι 1,2699 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν, χθες, 1,2764 δολάρια ανά ευρώ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο παράλληλα ισοδυναμούσε με 105,61 γιεν έναντι 105,500 γιεν στις 23:00 χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα