Πρόταση εξαγοράς της Walt Disney από την Comcast

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 14:44
UPD:16:35

ΠΡΟΤΑΣΗ εξαγοράς της Walt Disney Co. κατέθεσε η Comcast Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Η συμφωνία εξαγοράς αγγίζει τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ περιλαμβάνει και την ανάληψη από την Comcast του χρέους της Disney.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Comcast θα καταβάλει 54,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές (26,47 δολάρια ανά μετοχή) και 11,9 δισ. δολάρια υπό τη μορφή ανάληψης του χρέους της Disney. Η Comcast γνωστοποίησε ότι υπέβαλε την προσφορά της στο διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney, Μάικλ Έισνερ, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζεται απρόθυμος να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για μια ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Comcast, Μπράιαν Ρόμπερτς, απέστειλε σήμερα επιστολή στον κ. Έισνερ στην οποία χαρακτηρίζει «ατυχές» το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν επιθυμεί να εξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιρειών με εξαγορά της Disney από την Comcast.

«Με δεδομένο αυτό, ο μόνος τρόπος που μας απομένει για να προχωρήσουμε, είναι να δημοσιοποιήσουμε την πρότασή μας απευθείας σε σας και το διοικητικό σας συμβούλιο», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ρόμπερτς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα