Frigoglass: Αύξηση 29% στα ενοποιημένα κέρδη το 2003

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 17:07

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου Frigoglass για το 2003, μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας, ανήλθαν σε 21,8 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα, προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανέρχονται σε 55,9 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις, αντίστοιχα, ανήλθαν σε 312,5 εκ. ευρώ ενισχυμένες κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κλάδος επαγγελματικής ψύξης παρουσίασε αύξηση κερδών κατά 143% συνεισφέροντας κέρδη 17 εκατ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα. Η αύξηση των κερδών προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων κατά 18% καθώς και από την βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους (2 ποσοστιαίες μονάδες) και των οργανικών αποτελεσμάτων του κλάδου (7 ποσοστιαίες μονάδες).

Ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε κέρδη 4,6 εκ. ευρώ μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως λόγω της διολίσθησης του τοπικού νομίσματος (Νάιρα) σε σχέση με το ευρώ. Στο τοπικό νόμισμα οι πωλήσεις του κλάδου εμφανίζουν αύξηση 6,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η VPI, εταιρεία παραγωγής ρητίνης PET, παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων 21% σε σχέση με πέρυσι και κέρδη 677 χιλ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω των αυξημένων αποσβέσεων και της πίεσης στις τιμές της ρητίνης, παγκοσμίως, σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο κλάδος των πλαστικών παραμένει με αρνητικό αποτέλεσμα 0,6 χιλ. ευρώ, βελτιωμένο όμως σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα