Στην Euromedica και την Axon το 75% της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 20:39

Το 75% της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης ΑΕ ελέγχουν πλέον αθροιστικά η Euromedica AE και η μητρική της, Axon Holdings AE. Στη Euromedica περιήλθε και το μάνατζμεντ της βορειοελλαδικής εταιρείας, μετά την υπογραφή νέων προσυμφώνων, βάσει των οποίων η συμμετοχή της στη Γενική Κλινική αυξήθηκε κατά 21,93%.

Παράλληλα, η Euromedica βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις, για να εξαγοράσει μέσω προσυμφώνων επιπλέον ποσοστό 10% της Γενικής Κλινικής. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τελευταίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο και ανέθεσε το μανατζμεντ της κλινικής στη Euromedica AE.

Ο κύκλος εργασιών της Γενικής Κλινικής ανήλθε πέρυσι στα 21,3 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρήση του 2004 προβλέπεται να υπερβεί τα 25,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση περίπου της τάξης του 21%. Η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης ΑΕ είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητο ακίνητο 11.000τ.μ. στην παραλία της Θεσσαλονίκης και η δυναμικότητά της ανέρχεται σε 268 κλίνες. Διαθέτει σύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες όλων των ειδικοτήτων, 13 σύγχρονα πλήρως ανακαινισμένα χειρουργεία, δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επτά αίθουσες τοκετού και δύο μικροεπεμβάσεων.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της, το οποίο ανέρχεται σε 8 εκατ. Euro και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα