Με κέρδη ξεκίνησε το Χ.Α.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 11:16
UPD:11:30
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με κέρδη ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο τζίρο και ακραίες διακυμάνσεις, με την αγορά να αναμένει τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών.

Στις 11:16, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,74% στις 784,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 7,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,20% στις 234,62 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,27% στις 578,10 μονάδες.

Η αγορά φαίνεται ότι προσδοκά η νέα βελτιωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων του οικονομικού επιτελείου να οδηγήσει στο επόμενο στάδιο τη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να αποδεσμευτούν τα κεφάλαια της δόσης και να δοθεί ανάσα τόσο στα κρατικά ταμεία όσο και στην αγορά.

Πλέον το μεγάλο ενδιαφέρον της αγοράς είναι η αποπληρωμή της δόσης των 458 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη εκτιμάται ότι θα είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεδομένων, ήδη, των αντιδράσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η αγορά έχει στρέψει τα βλέμματά της στην επίσκεψη αυτή, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται η Ρωσία να προσφέρει στην Ελλάδα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και δάνεια.

Στο ταμπλό οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, πλην των μετοχών της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς. Οι τρεις αυτές μετοχές, μαζί με την Εθνική, έχουν διακινήσει περί τα 15,1 εκατ. τεμάχια, από τα συνολικά 16,8 εκατ. τεμάχια της αγοράς.

Το θετικό πρόσημο κυριαρχεί, με την Ελλάκτωρ να βρίσκεται ήδη στο +5,17%, την Τέρνα Ενεργειακή στο +4,72%, την ΕΕΕ στο +4,61% και την Εθνική στο +4,59%. Κέρδη πέριξ του 2,2% καταγράφουν οι Alpha Bank, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, στο +3,51% είναι η Eurobank και στο +2,09% η ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, η Μυτιληναίος δέχεται πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,84%, η Folli Follie είναι στο -0,48% και ο ΟΠΑΠ στο -0,23%. Πρόσημο ακόμη αναζητούν οι ΓΕΚ Τέρνα και MIG.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα