Parmalat : Ενδείξεις για ξέπλυμα χρημάτων στη Βραζιλία

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 10:00

«Σοβαρές ενδείξεις» για το ξέπλυμα χρημάτων χρησιμοποιώντας το παράρτημά της στη Βραζιλία, έχει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας για την Parmalat, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων της τράπεζας, Ricardo Liao.

Ο Liao είπε ότι η τράπεζα ανακάλυψε παράνομες συναλλαγές της Parmalat και των συνεργαζομένων μαζί της εταιρειών το 1998 και το 1999. Πριν από τρεις εβδομάδες, λογιστής της μητρικής εταιρείας της Parmalat, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στην Ιταλία, πριν από την κατάρρευσή της τον Δεκέμβριο, ανακάλυψε παράνομες συναλλαγές, ενώ μέρος των χρημάτων με τα οποία έγιναν αυτές, πήγαν στη Βραζιλία.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πως ότι γινόταν ξέπλυμα χρημάτων, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γινόταν», είπε ο Liao στην αρμόδια επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση. Σε συνέντευξη που ο ίδιος παραχώρησε αργότερα, είπε : «Εγιναν συναλλαγές με πολύ μεγάλα ποσά. Ποσά που φθάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια».

Ο επικεφαλής της Parmalat στη Βραζιλία, Ricardo Goncalves, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν είναι αναμεμειγμένη με παράνομες συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα