Ιαπωνία : Αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 10:14

ΑΥΞΗΣΗ 8,1% σημείωσαν τον Δεκέμβριο του 2003 οι παραγγελίες βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, τονώνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών ότι οι επενδύσεις τονώνουν την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Οι παραγγελίες βιομηχανικού εξοπλισμού, εξαιρουμένων των ναυτιλιακών εταιρειών και των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν σε 1,02 τρισ. γιέν (9,68 δισ. δολ.), εποχιακώς προσαρμοσμένες, έναντι του Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκυο. Σαράντα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση κατά 2,3%.

Εξαγωγικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Matsushita Electric Industrial Co., επενδύουν περισσότερα για βιομηχανικό εξοπλισμό και εξαρτήματα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση διεθνώς για τα DVD που παράγουν και για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η εξέλιξη αυτή τονώνει τα κέρδη εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Tokyo Electron Ltd., της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής εξοπλισμού για ημιαγωγούς.

Η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είχε ρυθμό 4,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα