Γερμανία : Χαμηλότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 10:46

Με χαμηλότερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η γερμανική, καθώς οι εισαγωγές ήταν υψηλότερες από τις εξαγωγές, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου τριμήνου του 2003, περίοδος κατά την οποία αυξήθηκε με τον ίδιο ρυθμό, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας στο Βισμπάντεν. Συνολικά 34 οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα ήταν 0,3%.

«Η Γερμανία εξέρχεται της ύφεσης, αλλά με πολύ χαμηλούς ρυθμούς», ανέφερε ο Rajeev de Mello ο οποίος διαχειρίζεται 7,4 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά ομόλογα με την Pictet & Cie στη Γενεύη.

Η γερμανική οικονομία, που αποτελεί περίπου το 1/ 3 της οικονομίας των εννέα τρισ. δολαρίων της ευρωζώνης, αναπτύχθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς μέσα σε μια δεκαετία πέρυσι. Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την Ασία, οδήγησαν τη Γερμανία από την ύφεση του πρώτου εξαμήνου σε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά ακόμη επηρεάζεται από την άνοδο κατά 20% του ευρώ έναντι το δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα