Αναζητούν τρόπους για καλύτερη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 09:28
UPD:12:49
REUTERS/MIKE THEILER

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον η συνάντηση της εκτελεστικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκαρντ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία συμμετείχε και ο υπεύθυνος του Ταμείου για ευρωπαϊκά θέματα Πολ Τόμσεν.

Όπως δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήθηκε ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων».

Παράλληλα συμφωνήθηκε ότι «η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», ενώ η κ. Λαγκάρντ καλωσόρισε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο σημείο αυτό, η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς και τις πληροφορίες που ήθελαν το Ταμείο δυσαρεστημένο από τη συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα, εκφράζοντας την εκτίμησή της «για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας στην Αθήνα».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «παραγωγική» συνάντηση σε   «εξαιρετικό κλίμα» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα ανέφερε ότι ξεκίνησε μια συζήτηση «που είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον για τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές οι συζητήσεις στο Brussels Group, στα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των συνομιλιών έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει από την φάση των διαπραγματεύσεων και να μπει στην φάση της δημιουργίας».

ΝΕΡΙΤ

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης απάντησε πως «η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει στο Brussels Group και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα και με συμφωνίες που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».

Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τη σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας Καρολάιν Άτκινσον.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα