Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 15:19

Διατήρηση της ανοδικής τάσης προοιωνίζεται η πορεία των futures στη Wall Street. Χθες, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του διοικητή της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων, ο κ. Γκρίνσπαν ανέφερε ότι η Fed θα πρέπει «να δείξει υπομονή» και να αποφύγει γρήγορες αυξήσεις στα επιτόκια.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου και οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 345.000 έναντι 356.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα οι επιδόσεις της Dell για το τέταρτο τρίμηνο. Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των εταιρειών Waste Management, Safeway και May Department Stores.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης αυτή την ώρα επικρατούν μικτές τάσεις. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα