ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από το Spiegel

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 15:39
UPD:15:39
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία, όπως λέει, επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking-Group την Τετάρτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διαμαρτυρήθηκε για το ότι από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα υπήρξαν μόλις τέσσερις μέρες «λογικών» διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της τρόικα είναι «εντελώς ανίκανοι».

«Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι  περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)», διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά με την αναφορά του Spigel στην 9η Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, ενώ για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ από την Αθήνα, θυμίζει ότι  υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα