Oριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2004 10:14
UPD:10:22

ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ γύρω από την εξαγορά της AT&T Wireless είναι σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σήμερα στις 23:00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει η προθεσμία υποβολής προσφορών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο βρετανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone επιχείρησε να αποκλιμακώσει τις φήμες ότι έχει αποφασίσει την υποβολή προσφοράς, ύψους 35 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της AT&T επαναλαμβάνοντας ότι ακόμη εξετάζει όλες τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η WSJ, το διοικητικό συμβούλιο της Vodafone προέβη σε συνέλευση εν όψει της σημερινής λήξης της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών. Η μετοχική τιμή της Vodafone σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,19%.

Ενδιαφέρον για την AT&T έχει εκδηλώσει η Nextel και η Cingural, κοινοπραξία ανάμεσα στη SBC Communications και BellSouth Corp, η οποία προσέφερε τον περασμένο μήνα 30 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, η NTT DoCoMo δεν προτίθεται τελικά να υποβάλει επίσημη προσφορά για την AT&T. Το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρείας θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα αυτό.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.387,1 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.677 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.121,7 μονάδες, σχεδόν στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα