Ήπια πτωτικά η Wall Street

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 23:29
UPD:23:30
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, τη μεταποιητική δραστηριότητα και την κατανάλωση να απογοητεύουν τους επενδυτές, περιορίζοντας τις προσδοκίες για τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44% στις 17.698,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,42% στις 4.880,23 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,40% στις 2.059,69 μονάδες.

Η Hewlett-Packard κέρδισε 0,4% μετά την αναβάθμισή της από την Jefferies σε buy. Επίσης, η Jeffries ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής του Twitter, δίνοντας επίσης τη σύσταση buy, ωθώντας έτσι τη μετοχή στο +0,8%.

Στο +3,9% βρέθηκε η Monsanto, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,90 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, εξαιρεμουμένων ορισμένων στοιχείων. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την υψηλή μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος.

Επίσης, η Fiat Chrysler κέρδισε 0,5%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 2%. Στον αντίποδα, η Ford έχασε 1,4%, καθώς ανακοίνωσε πτώση 3,4% στις πωλήσεις του Μαρτίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με μικρότερο ρυθμό συνεχίστηκε τον Μάρτιο η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Automatic Data Processing Inc.

Επίσης, πτώση 0,1% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 967,2 δισ. δολάρια.

Οι δημόσιες δαπάνες για κατασκευές, μειώθηκαν κατά 0,8% τον Φεβρουάριο, ενώ οι ιδιωτικές δαπάνες για κατασκευές αυξήθηκαν 0,2% το Φεβρουάριο.

Αύξηση στις 55,7 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης μεταποίησης της Markit στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 55,3 μονάδες.

Τέλος, πτώση στις 51,5 μονάδες σημείωσε ο κατασκευαστικός δείκτης ISM τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τα μέσα του 2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα