Η τελική προθεσμία για τις βεβαιώσεις αποδοχών

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 20:12
UPD:20:15

Αλλαγή «στρατηγικής» από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ενώ προ ημερών είχε ανακοινωθεί ότι οι επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι λοιποί φορείς που αποδίδουν αμοιβές θα είχαν χρονικό περιθώριο μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για να στείλουν στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών, με νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα, ξεκαθαρίστηκε ότι οι βεβαιώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο μέχρι τις 27 Απριλίου.

Το σύστημα, θα παραμείνει ανοικτό για τροποποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους ωστόσο οι εμπρόθεσμες υποβολές των βεβαιώσεων χωρίς πρόστιμο θα πρέπει να γίνουν έως τις 27/04.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ (δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα) έχει ως εξής:

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται έως και τις 27 Απριλίου 2015 η προθεσμία για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς – επιχειρήσεις, παρακαλούνται να υποβάλουν το σχετικό αρχείο των βεβαιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου η ροή της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους να ολοκληρωθεί ομαλά. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα