Sanofi-Synthelabo SA : 18% αύξηση των κερδών το 2003

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 08:56

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 18% εμφάνισε το 2003 η Sanofi-Synthelabo SA, η οποία προσπαθεί να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας, Aventis SA, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για το σκεύασμα κατά του καρκίνου, Eloxatin.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 2,08 δισ. ευρώ (2,65 δισ. δολ.) ή 2,95 ευρώ ανά μετοχή, από 1,76 δισ. ευρώ ή 2,42 ευρώ ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής της Sanofi, Jean-Francois Dehech, χρειάζεται να διατηρήσει την άνοδο της τιμής της μετοχής της και να κρατήσει τη χρηματιστηριακή της αξία σε υψηλά επίπεδα, αλλά και τη ρευστότητά της, με στόχο να εξαγοράσει την Aventis για την οποία η πρώτη προσφορά ήταν 59,63 ευρώ ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Aventis, της οποίας η διοίκηση απέρριψε την προσφορά για την εξαγορά της στις 28 Ιανουαρίου, διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα από την τιμή εξαγοράς της από τότε, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μεγαλύτερη ακόμα μεγαλύτερη προσφορά. Επισήμως σήμερα η Sanofi θα ανακοινώσει την προσφορά της για την Aventis.

Σημειώνεται ότι η Kuwait Petroleum Corp., η οποία κατέχει το 13,5% της Aventis προσέλαβε συμβούλους και ανακοίνωσε ότι εξετάζει την προσφορά της Sanofi. Εκπρόσωπος της Kuwait Petroleum Corp., που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Aventis και ψήφισε μαζί με τα λοιπά μέλη κατά της προσφοράς, αλλά και η ίδια η Kuwait Petroleum είπαν χθες ότι δεν είχαν καμμία επαφή με τους συμβούλους εξαγοράς της Sanofi.

Aventis και Sanofi, εφόσον ενωθούν, θα δημιουργήσουν την τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία του κλάδου. Η Sanofi, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 1/3 των εσόδων της Aventis, προσέφερε πέντε μετοχές της και 69 ευρώ σε μετρητά για κάθε έξι μετοχές της Aventis. Ο επικεφαλής της τελευταίας, Igor Landau, έχει πει ότι η αξία της εταιρείας αξίζει τουλάχιστον 40% με 50% περισσότερα από την προσφορά που έγινε για την εξαγορά της.

Η μετοχή της Sanofi κέρδιζε ποσοστό 2,5% το 2003 έναντι αύξησης 1,2% της μετοχής της Aventis. Οι δύο μετοχές συγκαταλέγησαν μεταξύ των πέντε εταιρειών με τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 20 μετοχών εταιρειών του Bloomberg Europe pharmaceutical index, ο οποίος πέρυσι σημείωσε άνοδο 5,9%.

Οι πωλήσεις της Sanofi το τέταρτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της τον Ιανουάριο, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 2,11 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα