Νηματεμπορική: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 13:36

Σε απάντηση επιστολής του ΧΑ σχετικά με δημοσίευμα του οικονομικού Τύπου το οποίο αναφερόταν σε επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην απορροφηθείσα από τη Νηματεμπορική ΑΕ εταιρεία ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ ΑΕ, στο εργοτάξιο της τελευταίας στο ΦΙΞ, η εταιρεία Νηματεμπορική ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. κάνει γνωστά τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του ΦΙΞ είχαν ενημερωθεί από την εταιρεία ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου θα ελάμβαναν τις αποδοχές. Η καταβολή αυτή γίνεται κατά πάγια τακτική, για ευνόητους τεχνικούς λόγους, μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της ημέρας καταβολής.

Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν κανονικά την εργασία τους στις 7 π.μ. Για λόγους δε άγνωστους προς εμάς, διέκοψαν την εργασία τους, παραμένοντας στον χώρο του εργοταξίου και αναμένοντας την καταβολή των αποδοχών τους. Η καταβολή αυτή πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματισθεί, στις 2.μ.μ. της ιδίας ημέρας, οπότε και οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά.

Με βάση τα όσα αναφέρονται ανωτέρω, η ενέργεια αυτή δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί "επίσχεση εργασίας". Είναι γνωστό, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, ότι η επίσχεση εργασίας για να προκληθεί, προϋποθέτει συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες από τους εργαζομένους, οι οποίες δεν έλαβαν χώρα στην περίπτωση των εργαζομένων στο εργοτάξιο του ΦΙΞ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα